Cuprins:

  1. Ce trebuie să știm despre acest tip de chirurgie?
  2. Când trebuie să apelăm la chirurgie dentara?
  3. Ce tipuri de intervenții poate să cuprindă această procedură?
  4. De ce să alegi serviciile noastre?
OA5atknR 1650289226

Ce trebuie să știm despre acest tip de chirurgie?

Chirurgia dentară reprezintă definiția unei serii de proceduri medicale care implică modificarea artificială a dentiției care constau în operația dinților, gingiilor sau a oaselor maxilare.

Întotdeauna am considerat că nevoile pacientului sunt trebuie tratate cu meticulozitate, pentru a alege în final opțiunea de tratament cea mai potrivită din punct de vedere atât funcțional, cât și estetic. În acest tip de procedură, trebuie să acordăm o importanță deosebită stării generale de sănătate, pentru a fi siguri că nu influențează cu nimic tratamentul pentru care am optat.

Dotarea clinicii Prodent Dr Gruia influențează într-un mod pozitiv serviciile pe care le oferim, deoarece ne permite să vă oferim accesul la tratamente chirurgicale minim invazive, lipsite de durere și un grad ridicat de confort.

Deși intervențiile de chirurgie dentară sunt probabil printre cele mai temute tratamente stomatologice, ele sunt extrem de importante deoarece fac parte de multe ori dintr-un tratament complex de reabilitare orală.

În general aceste operații preced aplicarea unor implanturi dentare, lucrări protetice fixe sau lucrări protetice mobile.

Când este vorba de o extracție dentară, acest spațiu se poate umple cu un implant dentar.

Pentru acest tip de operații chirurgicale, dispunem de un cabinet dotat cu o tehnologie modernă și în care se asigură întotdeauna condiții sigure de asepsie.

Ne recomandăm prin experiența clinică pe care am acumulat-o de-a lungul anilor, de aceea putem spune ca profesionalismul de care dau dovadă medicii noștrii chirurgi garantează reușita tuturor operațiilor, când nu sunt influențate de alți factori negativi.

Când trebuie să apelăm la chirurgie dentara?

Deoarece în timpul intervențiilor de chirurgie orală nu veți suporta durere, acestea nu trebuie să reprezinte o sursă de anxietate pentru dumneavoastră.

Ele sunt practicate într-un ambient plăcut, doar de către medici stomatologi specializați în chirurgie dentară și perfecționați continuu la cursuri de specialitate.

Întotdeauna intervențiile de chirurgie orală se recomandă a fi efectuate și cu inhalosedare (anestezie locală) pentru o experiență îmbunătățită de cooperare și confort psihic sporit.

Întreg personalul medical vă va sta la dispoziție pentru a vă asigura confortul emoțional și sprijinul moral de care aveți nevoie.

Ce tipuri de intervenții poate să cuprindă această procedură?

Chirurgia dento-alveolara permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte inclusi sau semiinclusi, caninii inclusi, extractii dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontala, augumentari osoase, sinus lift, etc.

Procedurile stomatologice din cadrul chirurgiei orale includ:

  • Extractia dentara nechirurgicala – dinte de lapte sau fragmente dentare;
  • Extractia dentara chirurgicala – dinte erupt, incastrat, erup partial sau neerupt;
  • Chirurgie in scop protetic: alveolectomie, alveoplastie, excizie si repozitionare tesut;
  • Marsupializarea chistului in cavitatea bucala;
  • Expunerea chirurgicala a unui dinte neerupt;
  • Repozitionarea chirurgicala a unui dinte neerupt;
  • Repozitionarea si imobilizarea unui dinte luxat;
  • Replantarea si imobilizarea dintelui;
  • Transplantarea dentara sau mugure dentar;
  • Chirurgie aditionala efectuata in timpul chirurgiei dento-alveolare;
  • Incizia si drenajul unui abces sau chist in cavitatea bucala;
  • Frenectomie;
  • Sutura de trunchi nervos in cadrul unei interventii dentare;
  • Sutura intraorala;
  • Tratamentul de urgenta in fracturile maxilo-mandibulare.

Intervenții de chirurgie dento-alveolară:

Extracții dentare

  • Extracţii dentare în scop ortodontic:

Când se optează pentru acest tip de intervenție, înseamnă că îndepărtăm dinţii şi/sau molarii foarte cariați, distruşi de infecţii sau înghesuiţi, pentru a putea fi corectaţi, mai apoi, prin tratament ortodontic.

  • Extracţii ale molarilor de minte:

Deși circulă o vorbă în popor: odată cu apariţia măselei de minte, ”ne vine mintea la cap”, acest fapt e un mit care pe deasupra nici nu este întotdeauna un motiv de bucurie. În cele mai dese cazuri, molarii de minte au o poziţionare defectuoasă ce nu le permite să erupă total, sau, dacă rămân parţial acoperiţi de gingie, devin predispuși la carii şi dau dureri îngrozitoare.

Molarul de minte inclus apare atunci când este poziționat într-un spațiu redus iar acest lucru nu îi permite să erupă în mod normal, rămâne de dimensiuni mici şi erupţia sa este împiedicată de gingii, os, alt dinte sau chiar toate trei.

Procedura prin care se face extracția molarului de minte:

Un molar de minte poate fi extras chiar dacă nu este afectat de carie pentru că, în cazurile unde nu există spaţiu suficient pe arcadă, acesta va crea presiuni ce determină modificări de poziţie a dinților vecini.

Dacă credeți că aveți molari de minte care nu pot erupe din cauza gingiei, este posibil să fie nevoie de decapusonare, o intervenție care va permite maselei de minte să erupă.

Extracţia unui molar de minte prin chirurgie dentară se va face cu anestezie locală prin odontectomie (extracţie mecanică). Înfăptuită la timp, extracţia molarului de minte poate preveni infecţii, chisturi sau alte probleme ce conduc la distrugerea osului, la dilatația maxilarelor sau la dislocarea dinţilor vecini.

Ideal ar fi ca operația de chirurgie dentară trebuie să aibă loc până la vârsta de 25 de ani, indiferent dacă molarii de minte au provocat sau nu probleme până la vârsta respectivă.

Extractii ale molarilor de minte și canini incluși în raport cu diverse formațiuni anatomice.

Rezecții apicale

  • Rezecţia apicală, de regulă, se realizează într-o singură şedinţă.

Reprezintă o procedură care se aplică în situația în care tratamentul de canal nu a fost realizat corect, iar infecția s-a menținut și după tratament.

În alte situații, chiar dacă acest tratament de canal a fost făcut corespunzător, infecția tot nu va dispărea, fiind indispensabilă rezecția apicală.

Datorită acestei proceduri, apexul (vârful rădăcinii care este cel mai adânc situat în maxilar), este îndepărtat.

Pe urmă, se vor curăța canalele. Motivul acestei proceduri este ca medicul stomatolog să poată salva dintele afectat, astfel încât să evite extracția acestuia.

Un canal care nu este curăţat eficient, uneori blocat de un vârf de ac, o fractură sau o fisură care s-a produs la rădăcina dinţilor, vă poate crea complicaţii destul de mari care, netratate, vor ajunge să afecteze dinții vecini cât și starea de sănătate a întregului corp.

Rezecția apicală este o procedură de chirurgie dentară care se poate face la toate grupele de dinți, bineînțeles având în vedere rădăcinile dentare, structurile osoase și relația cu cavitățile anatomice din gură.

Intervenții chirurgicale pentru inserarea unui implant dentar

Reconstituiri osoase cu materiale de adiție osoasă

Intervenții de sinus-lift

Despre procedura de sinus lift:

Vă doriți o dantură funcţională, fără a fi nevoiți să purtați proteză mobilă?

La Prodent Dr Gruia veți găsi una dintre cele mai inovatoare şi moderne proceduri stomatologice, care vă va oferi variante viabile de inserare ulterioară a unor implanturi, chiar dacă structura şi poziţia sinusurilor nu permit uneori implantul dentar, și anume, procedura de sinus lift.

Sinusurile maxilare sunt poziționate deasupra molarilor şi premolarilor.

Acestea sunt constituite din două cavităţi separate, umplute cu aer (situate în stânga/dreapta cavităţii nazale) şi dintr-o membrană foarte subţire, care acoperă întreaga cavitate sinusală.

Ridicarea membranei (mucoasei) sinusale reprezintă un procedeu mai delicat, ce necesită multă precizie, dar care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacientului.

Este esențială atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic.

Intervenții chirurgicale ale părților moi gingivale

  • Microchirurgia părților moi gingivale (gingivo-alveoloplastii, electrocauterizări, frenoplastii clasice sau cu laser și augmentarea volumului părților moi)
  • Intervenții privind chirurgia parodontală (operații cu lambou, adiții osoase orizontale și verticale, gingivectomie laser)
  • Chiuretajul laser al pungilor parodontale

Etapele intervenției chirurgicale

  1. stabilirea diagnosticului (anamneza pacientului)
  2. pregătirea pacientului înainte de intervenția chirurgicală,
  3. efectuarea analizelor suplimentare înainte de operație dacă este necesar
  4. sfaturi pentru ziua intervenției
  5. anestezia și intervenția propriu-zisă
  6. vindecarea post operatorie.

De ce să alegi serviciile noastre?

Motivele pentru care să apelezi la serviciile clinicii noastre, dacă ai nevoie de o intervenție chirurgicală stomatologică sunt:

  • Suntem pregătiți profesional să întâmpinăm orice complicație chirurgicală stomatologică
  • Deși sunt rare, uneori pot apărea situații neprevăzute specifice chirurgiei stomatologice.
  • Personalul nostru medical este instruit să facă față oricărei situații, prin pregătirea profesională excelentă acumulată de-a lungul timpului. Totodată, vă vom monitoriza îndeaproape recuperarea, pentru a ne asigura că nu vor exista reacții adverse sau alte riscuri de complicații.
  • Siguranța și confortul dumneavoastră fac parte din misiunea noastră
aLTugAQR 1656324857

Deși uneori pacienții au stări de neliniște și întrebări în ceea ce privește o primă intervenție chirurgicală stomatologică, trebuie să știți că în cadrul clinicii noastre veți găsi mereu răspunsuri la orice întrebare, este normal și firesc să menținem o comunicare deschisă în relația pacient-medic, mai ales când noi promovăm empatia și compasiunea ca factori esențiali în modul nostru de comunicare cu persoanele care ne calcă pragul.

Ne-am propus să funcționăm eficient, pentru a economisi timpul dumneavoastră de așteptare

Cred că nimănui nu îi place să aștepte mai mult decât i s-a spus inițial sau să întâmpine diverse probleme organizatorice din cauza lipsei de personal suficient în clinică.

La Clinicile Prodent Dr Gruia din Campina sau Bucuresti, suntem conștienți că timpul tău este prețios, de aceea, dispunem de o echipă medicală complexă și bine structurată, pentru a putea face față unui flux mare de pacienți.

Performanța tehnologiei și a întreg personalului medical.

Clinica are ca scop declarat amplificarea unui sistem medical de investigare, tratare și monitorizare a pacienților săi la un nivel de calitate premium.

Ne dorim să acoperim, prin echipa noastră medicală și dotările de top, întreaga gamă de servicii în domeniul medicinei dentare, având în top servicii chirurgia și estetica dentară.

Conceptul nostru este acela de a crea o experiență unică și eficace pentru pacient, care are la bază tratamentul medical realizat la nivel de excelență.

Programeaza-te acum la o consultatie in cadrul clinicii si beneficiaza de expertiza echipei noastre profesioniste in tratarea chirurgicala a problemelor dentare !

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.